|
| Důležité: Co je to? | |
| | Autor | Zpráva |
---|
Frayer
Poeet p?íspivku : 62 Age : 34 Schopnost : Atmokineze, (Auto)sugesce, Electrokineze, Chronokineze, Oheň, Regenerace, Telepatie, Vzduch Registration date : 04. 11. 08
| Předmět: Důležité: Co je to? Wed Nov 05, 2008 9:58 am | |
| MAGIA NIGRA – černá magie
Původ tohoto názvu je vykládán ze zkomoleni řeckého terminu „nekromameia" (nekromantie - evokace mrtvých ke zvědným účelům). V katolické církvi bylo toto slovo ztotožňováno s každým nedovoleným čarodějnictvím a změnilo se nakonec v „nigromantii" či „negromantii", černokněžnictví. Jedná se tedy o záměnu dvou slov různého významu, ale zvukově podobných: latinského „niger" (černý) a řeckého „nekros" (mrtvý). Magia nigra je tedy název pro černou magii či černokněžnictví. Černá magie
Historicky vzato je černá magie zvrhlou magií vůbec a lze mít za to, že tajemství magie byla chráněna právě proto, aby jich nebylo zneužito k nízkým a nebezpečným účelům. Stejně tak lze předpokládat, že praktické pěstování magie bylo patrně především pěstováním magie černé, neboť ta byla svůdná pro určitý typ lidí, kteří v magii spatřovali prostředek k dosaženi toho, co jim život odepřel, na co nestačili svými přirozenými silami, i všeho nedovoleného a současně lákavého. Potvrzují to magické grimoáry, které obsahuji především černomagická témata. Černou magii je možno definovat buď prostředky, kterých používá (astrální larvy, elementálové, démoni), což je užší pojetí, nebo cíli, které sleduje. Za černou magii lze považovat každou magickou praxi, která má za cil působeni zla, a v nejširším smyslu pak každou magii motivovanou sobeckými účely. R. Cavendish (1967) charakterizuje problém poněkud zjednodušené takto: „Za černou magií stoji, jako hnací síla. touha po moci(...) Černá magie má své kořeny v nejtemnějších oblastech lidského vědomi a to tvoři velký díl její přitažlivosti. Je ale víc než jen produktem záliby ve zlu (...), je titánským pokusem člověka povýšil sebe sama a zaujmout místo, které náboženství vyhrazuje bohu." V černé magii se ovšem nepromítá jen touha člověka po získání moci, ale všechny jeho neukojené potřeby. A tak existuje primitivní černá magie grimoárů určených pro venkovské čaroděje (jak způsobit, aby krávy nedojily apod.) a pro nenávistná očarováni vůbec („uhranuli", „uděláni" a další poškozeni či dokonce zničeni druhé osoby) a černá magie ideového typu. která je prostředkem integrace se světem zla vůbec. Existují tří historické prototypy černých mágů: rytíř Gilles de Retz (t 1440), zvrhlý vrah desítek dětí, jejichž krev a muka mu měla magicky opatřit zlato, dr. Johannes Sibelius zvaný Faust (t kolem 1530), který se v touze po věděni a ženě upsal ďáblu, a Aleister Crowley (1875—1947), excentrik posedlý libidem, oddávající se nejzvrhlejším čarodějníckým praktikám. | |
| | | Hrobař
Poeet p?íspivku : 22 Schopnost : Pregnostik Registration date : 19. 01. 12
| Předmět: Re: Důležité: Co je to? Thu Jan 19, 2012 2:02 pm | |
| Aleister Crowley-excentrik posedlý libidem? :-D To jsou tvoje vlastní slova? Jinak černá magie je pro mě hlavně dynamika. Jeden můj dobrý přítel mi kdysi řekl že zlo má prostě větší dynamiku než dobro a proto se zdá že zlo vždy vítězí. No na rozdíl od něj já jsem přesvědčený že zlo a dobro jsou relativní pojmi a na tak absolutní věc jako jsou přírodní síly, včetně magie, je nelze aplikovat. Z určitého úhlu pohledu jsem černý mág ale já sám se za něj nepovažuji. Naopak se vysmívám těm rádoby bílím mágům kteří se svazují křesťanskou morálkou a trpí pokrytectvím. | |
| | | Frayer
Poeet p?íspivku : 62 Age : 34 Schopnost : Atmokineze, (Auto)sugesce, Electrokineze, Chronokineze, Oheň, Regenerace, Telepatie, Vzduch Registration date : 04. 11. 08
| Předmět: Re: Důležité: Co je to? Thu Jan 19, 2012 3:16 pm | |
| Já myslím že takhle všechno oddělovat špatné(zlé) dobrého je zbytečné. Než sem přišel člověk, tak nikde se nic nijak neroztříďovalo... V přírodě vládne chaos, každý si dělá co chce nebo potřebuje... Ale lidem se prostě nelíbilo, že tady jsou ty špatné věci a tak začalo dělit - jenže vznikly i peníze. Kdyby peníze nebyly, tak by se třeba ani nekradlo. Ale nesměla by existovat ani jiná forma obchodu. Muselo by to fungovat, tak že, ty si u mě něco vezmeš a jednou mi za to vrátíš něco jiného nebo si to vezmu u někoho jiného... To musí i uplnýmu tupci dojít, že když někdo nemá prachy tak si je nějak obstará třeba loupeží, nebo nelegálním prodejem.... tady jsou tím největším "zlem" peníze.... | |
| | | Hrobař
| Předmět: Re: Důležité: Co je to? Thu Jan 19, 2012 6:55 pm | |
| Zajímavá poznámka. Ten problém s penězmi a soukromím vlastnictvím je hlubší. K tomu jistě nepřispívají ani světoksazné struktury jako třeba NWO. Jestli by si někdo zasloužil okusit černou magii tak oni. | |
| | | Frayer
| Předmět: Re: Důležité: Co je to? Fri Jan 20, 2012 9:32 am | |
| No to by ani možná nebylo potřeba, stačilo by jen naučit nějak lidstvo aby umělo žít bez peněz. Černou magii bych si asi v tomhle případě nechal v záloze. (Ale i když jsem toho napsal do předchozí odpovědi hodně, tak jsem na něco zapoměl. To se mi může stát jen když píšu nějakou obsáhlou zprávu, a nemám k tomu žádnej podklad. Když kecám tak se to nestává, to se dotyčná osoba může dozvědět i něco víc...) Z toho že je někdo švorc, by mohlo někomu pěkně hrábnout, a začal by být nepříčetnej, to by mohlo vést až k posedlosti...Ale to už vládám nedochází, jim jde především o bohatsví. Díky tomu oddělení zla od dobra, bylo zapříčiněno, že zlo nemá struktury (morálka, vztahy, ...) - a díky tomu je ještě mocnější... | |
| | | Hrobař
| Předmět: Re: Důležité: Co je to? Fri Jan 20, 2012 12:59 pm | |
| Výš které zřízení učí lidstvo žít bez peněz? Komunismus. Tím myslím ten sociálně ekonomický model podle Marxe a nikoli diktaturu podle Stalina. Základním šiřitelem komunismu byla vždy revoluce. Proč revoluce? Proto že vyšší třídy se svých koryt nevzdají bez boje. Raději umřou než aby otěže převzal prostý lid. No a v krajním případě tedy umřít musí. Nemysli si že peníze jsou svobodná volba celé lidské rasy. Absolutní většině společnosti byli vnuceny společně s konzumním způsobem života. Děti jsou dnes odkojeny reklamou a filmy o americkém snu. Dokonce je v ČR čím dál víc amerických jmen. Je zarážející že dnešní řadový chudák má stejné morální hodnoty jako naftař, tedy žádné. Říká se že existuje egregor peněz. Já osobně si myslím že není v astrálu ale přímo v psychologii lidí.
Mimochodem tohle všechno je jeden z důvodů proč nepoužívat magii a čarování hotovosti.
| |
| | | Frayer
| Předmět: Re: Důležité: Co je to? Tue Jan 24, 2012 9:40 am | |
| - Hrobař napsal:
- Výš které zřízení učí lidstvo žít bez peněz? Komunismus. Tím myslím ten sociálně ekonomický model podle Marxe a nikoli diktaturu podle Stalina. Základním šiřitelem komunismu byla vždy revoluce. Proč revoluce? Proto že vyšší třídy se svých koryt nevzdají bez boje. Raději umřou než aby otěže převzal prostý lid. No a v krajním případě tedy umřít musí. Nemysli si že peníze jsou svobodná volba celé lidské rasy. Absolutní většině společnosti byli vnuceny společně s konzumním způsobem života. Děti jsou dnes odkojeny reklamou a filmy o americkém snu. Dokonce je v ČR čím dál víc amerických jmen. Je zarážející že dnešní řadový chudák má stejné morální hodnoty jako naftař, tedy žádné.
Říká se že existuje egregor peněz. Já osobně si myslím že není v astrálu ale přímo v psychologii lidí.
Mimochodem tohle všechno je jeden z důvodů proč nepoužívat magii a čarování hotovosti.
Jenže nakonec budeš stejně použít magii na hotovost, protože v případě že seš ten řadovej chudák a shodou okolností se zajímáš/praktikuješ magii tak nějakym způsobem k těm penězům dojít musíš. A jak jinak asi když je málo volných míst, a krást by se ti zrovna nechtělo... Využít magii na vyčarování peněz, je jedním z nejjednoduších způsobů jak k nim přijít.... | |
| | | Hrobař
| Předmět: Re: Důležité: Co je to? Tue Jan 24, 2012 11:57 am | |
| To je právě obecná mýlka že magie je snadný způsob jak zbohatnout. Zaprvé na přivolání hotovosti je třeba být čaroděj vcelku na úrovni a to samo o sobě vyžaduje poctivou práci. A zadruhé ty peníze se neobjeví jen tak z ničeho nic. Musí někomu zmizet. Takže se na to dá pohlížet i jako na krádež. Opravdu je nejlepší čarovat za účelem nalezení dobré práce. Alespoň zvýšíte svoje šance. | |
| | | Frayer
| Předmět: Re: Důležité: Co je to? Wed Jan 25, 2012 9:40 am | |
| - Hrobař napsal:
- To je právě obecná mýlka že magie je snadný způsob jak zbohatnout. Zaprvé na přivolání hotovosti je třeba být čaroděj vcelku na úrovni a to samo o sobě vyžaduje poctivou práci. A zadruhé ty peníze se neobjeví jen tak z ničeho nic. Musí někomu zmizet. Takže se na to dá pohlížet i jako na krádež. Opravdu je nejlepší čarovat za účelem nalezení dobré práce. Alespoň zvýšíte svoje šance.
Myslím, že by nikomu mizet nemuseli kámošovi se povedlo vizualizovat 200,- a ty pak neviděl nikdo jinej než on a ten komu platil... | |
| | | Hrobař
| Předmět: Re: Důležité: Co je to? Wed Jan 25, 2012 4:45 pm | |
| To je zajímavé kouzlo. Ale je to taky kráděž. Chybějící peníze musí prodavač nahradit ze svého. | |
| | | Martin
Poeet p?íspivku : 128 Age : 36 Schopnost : meditace Registration date : 23. 11. 08
| Předmět: Re: Důležité: Co je to? Wed Jan 25, 2012 7:30 pm | |
| - Frayer napsal:
- Hrobař napsal:
- To je právě obecná mýlka že magie je snadný způsob jak zbohatnout. Zaprvé na přivolání hotovosti je třeba být čaroděj vcelku na úrovni a to samo o sobě vyžaduje poctivou práci. A zadruhé ty peníze se neobjeví jen tak z ničeho nic. Musí někomu zmizet. Takže se na to dá pohlížet i jako na krádež. Opravdu je nejlepší čarovat za účelem nalezení dobré práce. Alespoň zvýšíte svoje šance.
Myslím, že by nikomu mizet nemuseli kámošovi se povedlo vizualizovat 200,- a ty pak neviděl nikdo jinej než on a ten komu platil... Promiň, já jsem v tomhle celkem kritickej. Byl to tvůj kámoš, nebo jenom kámoš kámoše, co o něm nějakej další kámoš mluvil? Nebo prostě kámoš, protože se to tak nedá snadno dopátrat? Vizualizovat si dvě stovky... tohle dost silně překračuje schopnosti většiny lidí a ti, kteří by to zvládli by to rozhodně tímhle způsobem nepoužili, protože by si byli vědomi následků. Podle mě si to vymýšlíš. Promiň. | |
| | | Hrobař
| Předmět: Re: Důležité: Co je to? Wed Jan 25, 2012 11:41 pm | |
| Samozřejmě nemůžu za věrohodnost daného příběhu o vizualizaci 200kč ručit ale já sám jsem zažil či osobně provedl i větší divy než je tento takže bych tomu byl i ochotný uvěřit. Ovšem je třeba se na to podívat z pohledu mechanizmu které zde pracovaly. Nejpravděpodobnější se mi zdá hypnóza. Tento konkrétní trik s penězi o kterém se tu bavíme používají někteří vampýři zcela běžně. Ale schopnost krátkodobé hypnózy není samozřejmě omezená jen na nelidi. I Lidé to dokáži a tím pádem to klidně mohl dokázat i kamarád kamarádova kamaráda. :-D | |
| | | Martin
Poeet p?íspivku : 128 Age : 36 Schopnost : meditace Registration date : 23. 11. 08
| Předmět: Re: Důležité: Co je to? Thu Jan 26, 2012 12:46 am | |
| No já nevím teda jak ty, ale já moc vampýrů zatím nepotkal, takže jaksi zůstávám u racionální stezky. | |
| | | Hrobař
| Předmět: Re: Důležité: Co je to? Thu Jan 26, 2012 1:14 am | |
| Já na ně taky nevěřil dokud jsem je nepotkal. Nejsou tak fantastičtí jak je vykresluje Hollywood. Nelezou po zdech a kulka je nepochybně zabije i olověná. Ale na některé věci mají opravdu nadlidský talent. Například právě na tu hypnózu. A když už by ses chtěl extra držet materialismu tak podotýkám že hypnóza je uznávaná medicínská metoda. | |
| | | Frayer
| Předmět: Re: Důležité: Co je to? Thu Jan 26, 2012 9:20 am | |
| - Martin napsal:
- Frayer napsal:
- Hrobař napsal:
Myslím, že by nikomu mizet nemuseli kámošovi se povedlo vizualizovat 200,- a ty pak neviděl nikdo jinej než on a ten komu platil... Promiň, já jsem v tomhle celkem kritickej. Byl to tvůj kámoš, nebo jenom kámoš kámoše, co o něm nějakej další kámoš mluvil? Nebo prostě kámoš, protože se to tak nedá snadno dopátrat?
Vizualizovat si dvě stovky... tohle dost silně překračuje schopnosti většiny lidí a ti, kteří by to zvládli by to rozhodně tímhle způsobem nepoužili, protože by si byli vědomi následků. Podle mě si to vymýšlíš. Promiň. To byl můj kámoš, co se mnou chodil na praktickou školu pro TP v JL, jmenuje se Lukáš Suchánek, bydlel v Hradci, a teď pravděpodobně v Lánově. Narodil se ve znamení býka a je jen o rok a několik dní starší než já. Nvm co všechno k vizualizaci té dvoustovky použil, ale hlavní roli hrála desetiminutová meditace (o té mi říkal, zbytek je odhad), a telepatické spojení s hospodským... | |
| | | Sponsored content
| Předmět: Re: Důležité: Co je to? | |
| |
| | | | Důležité: Co je to? | |
|
Similar topics | |
|
Similar topics | |
| |
| Povolení tohoto fóra: | Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
| |
| |