|
| Co to je? | |
|
+11snezenka11111 Championka Diablo Martin Wei-ming Hadriel02 jim mysticgirl Evellynne Arliti Silvershine Evangelin 15 posters | Autor | Zpráva |
---|
Evangelin
Poeet p?íspivku : 72 Schopnost : Zatím naznámá Registration date : 28. 12. 07
| Předmět: Co to je? Sat Dec 29, 2007 1:06 pm | |
| Lucidní snění probíhá během spánku, respektive v době kdy se vám něco zdá. Vy se během snu jakoby probudíte, uvědomíte si že sníte, a začnete svůj sen přizpůsobovat sami sobě. Můžete si ve svém snu dělat naprosto cokoliv. Veškeré prožitky vnímáte během lucidního snění velmi reálně. Výhodou lucidního snění je, že ani na první pohled nepůsobí nijak nepřirozeně (narozdíl od astrálního cestování). Proto je lehčí uvěřit tomu a naučit se to. Zdejší návody vás ani tak nenaučí okamžitě přivolávat lucidní snění. Jedná spíše o sadu cvičení, jež způsobí, že se tento jev (který se občas dostaví sám od sebe) začne stávat častějším a kontrolovanějším. | |
| | | Arliti Silvershine
Poeet p?íspivku : 2 Schopnost : předvídání Registration date : 13. 01. 08
| Předmět: Re: Co to je? Sun Jan 13, 2008 7:33 pm | |
| já jsem lucidní snění uměla odmalička, podle mě je to pro děti snažší, protože jejich fantazije ještě není tak omezená pravidly "reálného světa". Pamatuju si ale, že tenkrát abych si ve snu mohla dělat, co jsem chtěla, musela jsem před spaním rychle otáčet hlavu ze strany na stranu, takže to je asi jeden ze způsobů, jak si k lucidnímu snění pomoct, ale teď už to zvládám i bez toho.. | |
| | | Evangelin
| Předmět: Re: Co to je? Sun Jan 13, 2008 9:42 pm | |
| otáčet hlavu? to je zajímavá metoda, ještě sjem o ní neslyšela, jako před spaním krotíš hlavou, potom usneš a máš LD? | |
| | | Arliti Silvershine
Poeet p?íspivku : 2 Schopnost : předvídání Registration date : 13. 01. 08
| Předmět: Re: Co to je? Wed Jan 30, 2008 12:00 am | |
| - Evangelin napsal:
- otáčet hlavu? to je zajímavá metoda, ještě sjem o ní neslyšela, jako před spaním krotíš hlavou, potom usneš a máš LD?
No, ne tak úplně. Sen jsem prostě začínala u pi tom otáčení hlavou, nevim nějak mi to pomáhalo snad odpoutat se od reality, no a pak prostě ten sen pokračuje i po usnutí tak jak chci aby se vyvíjel.. | |
| | | Evellynne
Poeet p?íspivku : 2 Schopnost : vizualizace Registration date : 25. 02. 08
| Předmět: Re: Co to je? Mon Feb 25, 2008 11:54 pm | |
| ...ja mam niektoré sny veľmi reálne...často sa zobudím so slzami na tvári....alebo som zadýchaná ako po behu....ked sa mi sníva napr nieco dramatické tak to uplne prezivam....a potom neviem ci to bola skutocnost,alebo len sen.... | |
| | | mysticgirl
Poeet p?íspivku : 9 Age : 30 Schopnost : věštění z tarotu Registration date : 25. 03. 08
| Předmět: Re: Co to je? Tue Mar 25, 2008 11:03 pm | |
| mě už se to asi několikrát podařilo mohla sem si ve snu dělat co jsem chtěla a ani jsem o tom nepřemíšlela... | |
| | | jim
Poeet p?íspivku : 1 Schopnost : umim bezva trik ve kterym ovládám někomu jinýmu ruce :-D Registration date : 19. 04. 08
| Předmět: Re: Co to je? Sat Apr 19, 2008 11:17 pm | |
| - Arliti Silvershine napsal:
- Evangelin napsal:
- otáčet hlavu? to je zajímavá metoda, ještě sjem o ní neslyšela, jako před spaním krotíš hlavou, potom usneš a máš LD?
No, ne tak úplně. Sen jsem prostě začínala u pi tom otáčení hlavou, nevim nějak mi to pomáhalo snad odpoutat se od reality, no a pak prostě ten sen pokračuje i po usnutí tak jak chci aby se vyvíjel.. To znám, to sem dělal když sem byl malej, to sem před spaním vždycky házel hlavou ze strany na stranu a pak sem byl tak vymytej že se mi zdály dost zajímavý sny. Měl sem taky jeden na pokračování, že se mi zdál vždycky zřeba po tejdnu a navazoval na příběh z toho předchozího | |
| | | Evangelin
| Předmět: Re: Co to je? Tue Apr 29, 2008 10:16 pm | |
| ale LD neni o tom, že se ti zdají sny, který neovládáš, nebo se ti zdají vymatlaný sny... to je jako by ses ve snu probudil a vnímal co děláš jako norm,ální život, ale vše se ti jen zdá | |
| | | Hadriel02
Poeet p?íspivku : 24 Schopnost : x Registration date : 01. 01. 08
| Předmět: Re: Co to je? Sun Jul 27, 2008 7:17 pm | |
| No ve své podstatě je lucidní sen OOBE (out of body experience) mimotělní zážitek, takže si můžete sami vytvářet svůj vlastní sen a můžete se v něm svobodně rozhodovat, tudíž nekoukáte jenom na ,,video´´ ale sami ten sen tvoříte. | |
| | | Wei-ming
Poeet p?íspivku : 20 Age : 30 Schopnost : krátkodobé předvídání budoucnosti,telekineze(učím se),léčení(učím se),vykládání Tarotu Registration date : 07. 11. 08
| Předmět: Re: Co to je? Sun Nov 09, 2008 12:25 am | |
| Mě se taky párkrát samovolně spustilo ....poslední dobou asi tak 1-2 do měsíce... | |
| | | Martin
Poeet p?íspivku : 128 Age : 36 Schopnost : meditace Registration date : 23. 11. 08
| Předmět: Re: Co to je? Sat Nov 29, 2008 1:49 pm | |
| - Wei-ming napsal:
- Mě se taky párkrát samovolně spustilo ....poslední dobou asi tak 1-2 do měsíce...
Mě se to před třemi dny taky spustilo. Posmrkal jsem už hromadu kapesníků. Nic ve zlém Verčo, jen se mi to sem hodilo | |
| | | Diablo
Poeet p?íspivku : 1 Schopnost : lucidní snění, astrální cestování...zatím objevuji Registration date : 29. 11. 08
| Předmět: Re: Co to je? Sun Nov 30, 2008 3:23 pm | |
| Lucidní snění si užívám čím dál víc, nejlepe se navodí, když se lehce vzbudím a můžu spát dál. LD se mi daří lépe ovládat, ale jsem na začátku. Poslední LD jsem viděla přesně reálné oblečení mého přítele - barvy a druh, cítila přesně zápach pneumatit autobusu, šla jsem přímo k busu a projelo mi hlavou jestli to také bude ve snu tak cítít..a bylo! Sen jsem si ovládala dost dlouho a místo kde se odehrál bylo totožné jako reálné místo, barva dlažby, velmi detailní prožitky. Po LD se mi také stává,že je to silný citový zážitek, občas mě přítel budí,pláču a nemůžu se z toho vzpamatovat... Je to i pláč štěstí, to v případě, že se mi zdá sen o dědečkovi, který již umřel a moc pro mě znamenal, a ve snu vím,že je to sen...a že si musím dědečka užít během chvilky, než to zkončí...dívám se mu do tváře, hladím ho a jsem šťatná, sen probíhá vždy v domě mých rodičů, kde jsem s dědečkem žila. Nedávno se mi v LD snu objevil zemřelý tchán a také přímo v reálném prostředí u mě v zahradě, volala jsem ve snu syna at jde honem za mnou, že je tam děda, věděla sjem ,že může sen brzy odejít. Tchánovi jsem sdělila,že jeho žena (babička) leží v nemocnici, on mávl rukou něco jako na pohodu...Za pár dní se tchýně vrátila z nemocnice, já měla obavy,aby tam nezemřela, ael gesto tchána ve snu bylo právě to, co sdělilo,že bude ok a byla. Lucidní sny jsou jako druhý svět, člověk tam může hodně, i létat, dělat i věco, ve ktrých má v našem normálním světě zábrany...Často mám i eroticky podbarvené luc.sny...vím,že je to sen, a tak si to užiju...a tělo reaguje jako ve skutečnosti. Nepletme si to s erotickým snem, který patří mezi normální sny i když s prožitkem. Lucidní sen erotický je také s prožitkem, ale vím o tom a můžusi to řídit dle chuti. Poslední dobou mám velmi často LD, píšu si sny do deníku. | |
| | | Championka
Poeet p?íspivku : 2 Age : 36 Schopnost : lucidní snění Registration date : 01. 12. 08
| Předmět: Re: Co to je? Mon Dec 01, 2008 10:03 pm | |
| do lucidního snění se dostávám pomocí vybrací když usínáma sem si toho plně vědoma, všichni tu píšete zhruba tak, že si to uvědomujete až když ho přožíváte, ja si ho umím navodit už když usínám - tzn. zavřu oči a čekám až začnou vibrace (zjednodušeně řečeno) no a pak se jen soustředím a užívám si sen který je podle mých představ. Ovšem ne vždy se mi to povede, záleží to na míře soustředění, unavnosti, chce to taky cvik, ja sem to už nacvičené měla dávno, jenom jsem nevěděla co to je a až později sem se dozvěděla o tom více, ovšem některé návody se mi zdají moc složité, ja to mám hned od začátku pod kontrolou | |
| | | snezenka11111
Poeet p?íspivku : 1 Schopnost : nevim Registration date : 04. 02. 09
| Předmět: Re: Co to je? Wed Feb 04, 2009 6:54 pm | |
| Cau vsichni,tak ctu vase prispevky a tak pridam i ja sve dojmy.Mam sneni tak realne ze kolikrat nevim jestli se mi to zdalo nebo ne.Taky hlavne rano muzu sen menit k obrazu memu.No mam svuj vlastni svet,kdyz spim,muzu byt kde chci.Delat co chci,ale v posledni dobe me to obtezuje,budim se,zda se mi sen ktery jsem si nevymyslela,ale je nejspis reakci na to co se stalo ve dne.Pak nemuzu spat,porad premyslim o tom snu,chci usnout a nechci aby se mi neco zdalo,ale nejde to.Myslela jsem ze uz blbnu a chtela jsem jit nekam k lekari. | |
| | | FlameThrower
Poeet p?íspivku : 230 Age : 31 Schopnost : Prace s PSI energii Registration date : 25. 10. 08
| Předmět: Re: Co to je? Sun Jun 21, 2009 6:52 am | |
| lucidni sneni je zvlastni schopnost zkousel jsem jej navodit nekolika zpusoby, ale nakoec fungoval vzdy jen jediny, totiz probudit se brzy rano(kolem 6 hodin) a pak se pouze castecne probrat. treba i na 10 vterin vstat z postele a pak si zase lehnout. v tomto polobdelem stavu opet usnout, a pak se obcas povede lucidni sneni, ale zaruku ze to bude fungovat i u vas nebo ze se to povede vzdycky vam davat nemuzu
mno kazdopadne piluju ale furt mi to nejde tak jak bych chtel, sen muzu ovladat pouze do jiste miry a neni uplne presny na detaily, i kdyz je ostrejsi nez normalni sny | |
| | | Tomik
Poeet p?íspivku : 4 Schopnost : tochu chronokineze Registration date : 05. 07. 10
| Předmět: tomik Wed Jul 07, 2010 5:48 pm | |
| to uz se mi nekolikrat stalo ale ja furt stejne nevim jak se to mohlo stát | |
| | | Tomik
Poeet p?íspivku : 4 Schopnost : tochu chronokineze Registration date : 05. 07. 10
| Předmět: tomik Wed Jul 07, 2010 5:53 pm | |
| to uz se mi nekolikrat stalo ale ja furt stejne nevim jak se to mohlo stát | |
| | | FlameThrower
Poeet p?íspivku : 230 Age : 31 Schopnost : Prace s PSI energii Registration date : 25. 10. 08
| Předmět: Re: Co to je? Sat Jul 17, 2010 11:39 pm | |
| Lucidni sneni a astralni cestovani je dvojice schopnosti, kterymi se ted zabyvam. Az budu vedet vic, mozna to sem doplnim. Kazdopadne astralni cestovani je provadeno behem beleho stavu kdy se dostaneme do sveho astralniho tela v astralnim svete, ktery je pravdepodobne dalsim rozmerem naseho sveta. V nem s emuzeme pohybovat a sledovat nas svet prostrednictvim astralni skutecnosti. Vysvetleni je samozrejme vic, mozna se od tohoto prispevku jeste odvolam az zjistim a hlavne overim vic.
Kazdopadne ted bych rekl ze lucidni sneni je pravdepodobne stav, do ktereho se dostavame ve spanku, tedy ve stavu, kdy nejsme pri vedomi. Presto v nem ale vedomi pouzivame, takze by se to za spanek mozna ani nedalo uplne povazovat. Behem lucidniho sneni se pravdepodobne deje jedna ze dvou moznosti, budto se dosavame do jine dimenze, za sebou nechavame sve spici v te chvili nepouzivane telo. Dostavame se do sve vlastni dimenze ktera se ridi jen nasi fantazii, a ve ktere delame to, co se nam zlibi, jsme ve snu, ktery dokazeme kompletne ovladat. Druha moznost je, ze jsme pouze v jakemsi polospanku, ve kterem dokazeme stale bez problemu myset, ale zaroven telo odpociva. hranice mezi timto polospankem, skutecnym spankem a probuzenim je velmi tenka. Prvni moznost je na me dost fantasticka, navic ja sam jsem lucidni sny parkrat mel a pokazde jsem je zazil rano tesne pred uplnym probuzenim a stavanim. Proto bych spise rekl, ze se jedna o polospanek ve kterem odpocivame a pracuje predevsim nase fantazie.
Jak jej navodit to nevim jiste, budu na tom pracovat. Lucidni sny a astralni cestovani hledejte v brzke dobe na mem webu. | |
| | | Tithanus
Poeet p?íspivku : 79 Age : 26 Schopnost : Okultismus, Thelema, Mytologie, Rituály, Temnota, Registration date : 01. 10. 10
| Předmět: Re: Co to je? Thu Jan 06, 2011 6:33 pm | |
| Lepší metoda je ,když si vezmete Lístek a napíšete na něj A co když já spím? a budete pokračovat takhle....Lístek si vezmete večer s sebou do postele a strčíte ho pod polštář a zavřete oči ,,,,po chvilce otevřete oči a podíváte se na lístek a v duchu si ho zhluboka přečtete a pak ho zase pod polštář zastrčíte a zavřete oči (info:Musíte ležet ,když máte zavřený oči,a žádný prudký pohyby a nedoporučuji si sedat a nebo vylízat z postele....) pak si to zopakujete s tím lístkem a takhle dokola dokud neusnete ,pak najednou se probudíte ve snu a to s tím lístkem se vám automaticky zopakuje a pak si můžete dělat co chcete ,ale to jen ty zkušený....začínajícím moc zážitků neslibuji | |
| | | zelvan
Poeet p?íspivku : 15 Schopnost : PSI-ball,Atmokineze,Lucidní snění,Astrální cestování Registration date : 19. 12. 09
| Předmět: Re: Co to je? Sat Apr 16, 2011 5:33 pm | |
| tak právě jsem zjistil že tuhle schopnost ovládám když se mi něco zdá tak se potom jakoby probudí male stále jsem v tom snu i když jsem při vědomí a můžu si tam dělat co se mi zlíbí...časdto si takhle během noci vytvářím scénky k filmům a k hrám...ale říkám nedalo by se to využít např jako vizualizace? | |
| | | Sponsored content
| Předmět: Re: Co to je? | |
| |
| | | | Co to je? | |
|
| Povolení tohoto fóra: | Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
| |
| |
| |